Over Brenda Steijvers

Zelf groeide ik op in het circus. Een bijzondere manier van leven waarin ik contacten en ervaringen buiten het circus echter steeds meer ging missen. Als jong meisje droomde ik van een eigen praktijk waar mensen even op adem kunnen komen. Maar hoe kom je daar als je altijd met het circus op reis bent? 

In de periode waarin mijn zoon naar de middelbare school ging kreeg ik ruimte om over de toekomst na te denken. Door mijn interesse in het menselijk lichaam, op zowel fysiek als mentaal vlak, ontstond de behoefte aan zelfontwikkeling. Immers, mijn droom had ik nog steeds!

Op 45 jarige leeftijd besloot ik het roer om te gooien en niet meer met het circus mee te reizen. Eenmaal buiten de 'denkbeeldige hekken' van het circus begon een reis met veel uitdagingen; afscheid nemen, groeien, bijzondere ontmoetingen, opnieuw uitdagingen aangaan en vooral blijven geloven in mezelf. Daardoor ontdekte ik mijn veerkracht. Als je écht ergens voor gaat dan lukt het (jou) ook. 

In 2010 schreef ik me in bij Sonnevelt opleidingen waar ik de 3 jarige HBO opleiding voor Massagetherapeut ben gaan volgen. Na diverse vervolgopleidingen te hebben voltooid lag voor mij de weg open om mezelf aan te sluiten bij een beroepsvereniging en een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan: Mijn eigen praktijk! 

*Vanaf eind januari 2024 start ik met de 2 jarige beroepsopleiding omgaan met verlies, liefde en rouw bij ‘Het Land van Rouw’ in Nijmegen. 

Uiteraard ben ik benieuwd naar jouw verhaal. Voel je welkom! 

*Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging CAT wat staat voor: 'Complementair Aanvullende Therapeuten'. En ingeschreven bij het register beroepsbeoefenaren complementaire zorg RBCZ  www.rbcz.nu Behandelingen komen hierdoor in aanmerking voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding bij de zorgverzekeraars. *Vanuit je aanvullende verzekering.